onsdag den 21. november 2012

Stephen King - Pigen der elskede Tom Gordon



Stephen King
Pigen der elskede Tom Gordon










Pigen der elskede Tom Gordon handler om den 9-årige pige Trisha,, der på en skovudflugt med sin mor og bror farer vild i skovene i New Hampshire. Trisha elsker baseball og især hendes idol Tom Gordon, som er pitcher for Red Sox og kommer ind i 9´ inning for at redde gamet. Tom Gordon og baseball kommer til at spille en stor rolle for Trishas overlevelse, og baseball har på flere måder stor betydning for bogen, eksempelvis er afsnittene er delt op i baseball udtryk, med kapitel navne som første inning, niende inning osv. 
Bogen handler om Trishas overlevelses mekanismer, vilje og det der forfølger hende i skovene. 

Jeg troede at bogen ville være klassisk King horror, når det er bedst, men blev lidt skuffet, selvfølgelig er det spændende, hvordan en lille pige overlever i skoven rent faktuelt og psykologisk, men havde forventet en gyser og lidt mere dybde. 
Jeg har læst flere Stephen King bøger, som jeg er stærkt begejstre for som; Den Grønne Mil, Dragens Øjne og Ondskabens Hotel, alle absolut er værd at læse. 
Selvom Pigen der elskede Tom Gordon ikke levede op til mine forventninger, glæder jeg mig alligevel til at læse flere af hans værker.

lørdag den 10. november 2012

Ken Follett - Verdens Vinter




Ken Follett
Vinter of the World / Verdens Vinter
2. bog i Century triologien, 2012
818 sider












Verdens Vinter er en bog, jeg har set meget frem til at læse, lige siden jeg læste Giganternes Fald for første gang. Læs evt. min anmeldelse af Giganternes Fald HER. Century triologien omhandler det 20 århundrede. Giganternes Fald startede før under og efter første verdenskrig, Verdens Vinter fortsætter før under og efter anden verdenskrig, og 3 og sidste bog i serien Edge of Eternity vil handle om den kolde krig og skulle gerne udkomme i år 2014. Jeg kan ikke vente! Ligesom med Giganternes Fald er jeg svært begejstret!

Verdens Vinter følger persongalleriet fra Giganterne Fald men fra deres børns synsvinkler. Vi følger derfor igen historien fra den engelske politiske arbejderfamilie og den aristokratiske vinkel. I Tyskland følger vi krigen fra en hovedsageligt anti-nazistisk familie. I det kommunistiske Rusland er historien fortalt fra en familie med gode kontakter til Stalin og med spionage som hovedfokus. I USA følger vi historien fra den især politiske side. 

Der er flere hovedpersoner i bogen, og hvert afsnit afspejler de forskellige personer på det givne tidspunkt, hvilket fungerer rigtig godt. Personernes historier bliver på trods af deres forskellige nationaliteter flettet sammen, og der er en god overgang i bogen. Ligeledes tager bogen fat i flere tabuer som homoseksualitet, voldtægt, racisme, nazisme osv. Pga. de mange hovedpersoner + vinkler kunne jeg nogle gange godt have tænkt mig at gå mere i dybden med enkelte situationer. 

Det er en rigtig god bog der levede op til alle mine forventninger, jeg kunne sagtens have læst 3-400 sider mere og så fået en lidt dybere fortælling flere steder, men jeg går ud fra, at konceptet med historien fra de forskellige kontinenter vil gøre det svært at få de hele med.
Jeg kan kun sige, at jeg er stor fan af Ken Folletts historiske romaner og giver mine stærkeste anbefalinger til Century-triologien.