torsdag den 28. marts 2013

J. K Rowling - Harry Potter and the Philosopher´s Stone


J. K Rowling
Harry Potter and the Philospher´s stone
Harry Potter bog 1
223 sider









Efter for nyligt at have besøgt Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter synes jeg, at det var på tide at gen-gen-gen læse serien om Harry Potter denne gang og for første gang på originalsprog.

Harry Potter bor i skabet under trappen hos hans overordentlige normale onkel Vernon, tante Petunia og fætter Dudley Dursley. Harry har til familien Dursley´s ærgrelse boet hos dem, siden han var 1 år, og hans forældre døde. Familien Dursley hader alt, der ikke er helt ordinert, og da Harrys forældre faldt ikke under denne kategori, lever Harry et liv plaget heraf. På Harrys 11 års fødselsdag sker der noget uventet, halv-kæmpen Hargrid kommer med et brev og informerer Harry om, at han er blevet optaget på Hogwarts -  den fineste skole for troldmænd og hekse. Derudover fortæller han, at Harrys forældre var troldmænd, der kæmpede og mistede deres liv imod den mørkeste troldmand Lord Voldemort, og at den eneste, der nogensinde har overlevet dødsforbandelsen og formået at frarøve Voldemort hans magt, var den 1-årige Harry Potter. 
På Hogwats får Harry endelig et tilhørsforhold og et hjem, udover mange spændende og farlige eventyr sammen med hans gode venner Ron og Hermione.

Man kan ikke andet end at elske disse bøger. Hvis du ikke har læst dem - så læs dem! Hvis du har læst dem - så genlæs dem!

onsdag den 20. marts 2013

Morten Ingemann - 2000 Striber


Morten Ingemann
2000 Striber
MORTEN INGEMANNS bedste (og allerværste)
Ekstra Bladets forlag









Danmarks bedste mandelgave. Ingemanns satiriske striber kan dagligt læses i Ekstra Bladets "...og det var danmark",

Vi (aka min kæreste) var så heldige at få denne bog i adventsgave, og siden har jeg nydt at læse et par stribe/sider her og der og engang imellem. Striberne handler om politik, sex, indvandrer, familien Danmark og hvad der nu er aktuelt i det danske land, det kunne evt. være cykelsport, doping, kongehuset hestekød el.lign.

Jeg har klukket af grin, dette er bestemt dansk satire, når det er bedst.
Så hvis du trænger til et godt grin, en anderledes coffee table book eller en sjov gave, vil jeg absolut anbefale denne.

søndag den 17. marts 2013

Margit Sandemo - Heksejagten



Margit Sandemo
Heksejagten
Sagaen om Isfolket, bog 2









Heksejagten er 2. bog i Sandemos serie "Sagaen om Isfolket" på 47 bøger. 

Silje og Tengel bor med deres 3 børn i Isdalen, livet er hårdt, men de er lykkelige sammen. Isdalens hemmelige beliggenhed bliver røbet, og Tengel, Silje og børne når som de eneste fra dalen at  flygte, foran dem ligger en hård rejse og en usikker fremtid. 
Hjælpen kommer fra Dag´s biologiske mor Charlotte Meiden, og deres liv tager en uventet retning. 
Vi følger familien i en årrække, hvor lykken tilsmiler dem, men hvor de også kommer ud fra udfordringer i forbindelse med Tengel og Sols overnaturlige evner.  

Endnu en bog hvor siderne bare sluger sig selv. Bogen er ikke et stort, dybt, meningsfuldt værk, men tilgengæld skrevet i et så behageligt sprog at man bare følger med og nyder det. Jeg ville med glæde springe direkte på næste bog i serien, hvis jeg havde den liggende. 
Jeg glæder mig til at læse videre i denne saga, og kan kun anbefale serien videre.

søndag den 10. marts 2013

Jean M Auel - Mammutjægerne



Jean M. Auel
Mammutjægerne
3. bog i serien om Jordens Børn
709 sider








Mammutjægerne er 3. bog i istids serien om Jordens Børn. Serien omhandler Cro-Magnon kvinden Ayla, der er vokset op i en Neanderthaler klan, og efter at være blevet udstødt rejser afsted for at finde hendes eget folk. 

I Mammutjægerne har Ayla og Jondalar forladt Aylas dal, og har mødt de fremmede, mammutjægernes Løve lejren. I Løve lejren tages de godt imod, og Ayla lærer om livet og skikkene hos mammutjægerne, imens de lærer af Aylas fremmede opvækst. Ayla adopteres af lejrens mamut (shaman), og bliver derved en stor del af Løve lejrens familie. Jondalar og Aylas kærlighedsliv bliver sat på en prøve da flere mænd tiltrækkes af Aylas skønhed, kulturperspektiv og viden.

Jeg havde rigtig svært ved at komme ind i bogen, først da jeg nåede til omkring side 300, var jeg fanget og historien begyndte at interessere mig. Mammutjægernes skikke og hverdagsliv er rigtig spændende og klart bogens styrke, hvorimod Ayla og Jondalars kærlighedskvaler stærkt trækker ned, jeg var virkelig træt af de konstante misforståelser, der opstod og de gentagelser i forbindelse hermed. 
Bogen kunne sagtens være forkortet med omkring 300 sider uden at miste noget, der er for mange gentagelser, og Ayla og Jondalars kærlighedproblemer er anstrengende i længden. Alligevel er det en stærk og god bog, og jeg vil klart anbefale serien, men sæt lidt tid af til den og hold pause imellem bøgerne.