onsdag den 27. juni 2012

Christian Jungersen - Du ForsvinderChristian Jungersen
Du Forsvinder
463 sider
Forlag Gyldendal
Udkom 2012Du Forsvinder er en bog, jeg fik i fødselsdagsgave, og som jeg har glædet mig meget til at læse. Christian Jungersens sidste bog Undtagelsen, der udkom i 2004, er en helt fantastisk bog, så jeg havde meget store forventninger til denne. Du Forsvinder er meget forskellig fra Undtagelsen, det er en helt anden slags bog, stadigvæk meget nytænkende, men meget anderledes, alligevel var det svært for mig ikke at sammenligne de to, hvilket er lidt ærgerligt, for det er en virkelig god bog, men den kan ikke undgå at stå i skyggen af Undtagelsen.

Du forsvinder handler om Mia og hendes liv med hendes mand Frederik og deres søn Niklas. Frederik begynder at opføre sig mærkeligt og får konstateret en hjernesvulst, efter operationen er Frederik meget anderledes, og det kommer frem, at han har svindlet for et millionbeløb, fra den privatskole han var skoleleder for, og deres liv vendes komplet op og ned. Hoveddilemmaet i bogen er, hvem er Frederik, hvem er den rigtige Frederik, og hvem er den syge Frederik? Er Frederik uskyldig? fortjener han fængselsstraf, hvornår er man hjernesyg, hvad er sygdommen, hvor meget fylder den, og omvendt hvad/hvornår er det ikke sygdommen.

eks. på billed i bogen
Det er et virkelig spændende emne, der tages op, og man bruger enormt meget tid på selv at overveje sine egne holdninger og tanker omkring hjerneskadede og Frederiks situation.
Efter hvert kapitel er der indsat et flot billed, hvilket jeg synes fungerer vildt godt, og er meget nytænkende. Det kan være et billed af en villavej, mobiltelefon, vand, noget der symboliserer det læste kapitel, eller et billed/side fra en faglitterær bog omhandlende hjerneskadede eller en teori, der har betydning for hjerneskade forskningen. Der er et enormt godt researcharbejde igennem hele bogen, og jeg synes, at det var fedt at læse noget af teorien, man kun hører skønlitterært (overfladisk) om i bogen. Man kan jo så selv vælge at læse det eller lade være, men for mig fungerede det vildt godt, og er endnu et bevis på hvor nytænkende og spændende en forfatter Jungersen er.
Det er en virkelig god, anderledes bog, der virkelig får alle ens overvejelser og tanker frem. En bog jeg stærkt vil anbefale andre - alligevel kan jeg ikke lade være med at sammenligne den med Undtagelsen, og derfor giver jeg den kun 4 stjerner, hvilket måske ikke er fair, men på en eller anden måde levede den alligevel ikke helt op til mine tårnhøje forventninger til Jungersen.
4:5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar