onsdag den 15. august 2012

E. L. James - Fifty Shades of Grey
E. L. James
Fifty Shades of Grey
1. bog  i Fifty Shades triologien
514 sider
Udkom 2011
Så fik jeg læst den bog ALLE taler om. Fifty Shades of Grey er den hurtigst sælgende bog nogenside i England, og har dermed slået Dan Brown og Harry Potter af pinden. Filmerettighederne er også allerede solgt til Universal Pictures. På mit arbejde har denne bog i lang tid været det helt store samtaleemne, og jeg kan tydeligt se, at det er alle typer af kvinder, der kaster sig over denne erotiske novelle, der er blevet kaldt porno for husmødre.

Bogen er en erotisk novelle, der handler om den unge, uskyldige Ana Steele, der til et interview møder den succesfulde, rige, unge, lækre entreprenør Christian Grey. Straks opstår der gnister imellem de 2, og de må nu begge arbejde hårdt for at få deres forhold til at køre. Mr Grey er enormt dominerende, og ønsker et S/M-forhold med Ana som hans underdanige, Ana har svært ved at skulle indordne sig hans forholds kontrakt, og der opstår en del gnidninger i deres forsøg på begge at gå på kompromis for at få deres forhold til at fungere.

Bogen er letlæselig, så alle kan hurtigt få læst sig igennem de 500 sider. Tilgengæld er bogen ikke særlig velskrevet, der er ingen læselige udfordringer, og bogen er meget forudsigelig. En del af bogen er skrevet som e-mail korrespondance, hvilke gør bogen let tilgængelig, men som også giver et irriterende brud i læsestilen.
Generelt er jeg ikke fan af denne bog, der er ikke meget at komme efter sprog- og læsemæssigt, og handlingen er set før - mange gange.  To personer, som er tiltrukket af hinanden, men som ikke kan få hinanden på grund af deres forskellige livsstile, og så videre bla bla bla - twilight for voksne.

Jeg kan i og for sig godt forstå, at bogen er blevet så populær, den er let læselig, så alle kan være med, og emnet sex, der så ofte er fremstillet romantisk og uskyldigt i mainstream bøger, bliver her fremstillet fra en anden mere rå vinkel.
Læs den hvis du ligesom mig vil se, hvorfor den er blevet så populær, eller som en letlæselig nemt fordøjelig bog.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar