torsdag den 11. oktober 2012

John Irving - Verden Ifølge Garp
John Irving
The world according to Garp (Verden Ifølge Garp)
603 sider

Da jeg købte John Irvings nye bog "I en Person", fik jeg "Verden ifølge Garp" med gratis, og lige siden jeg læste min første John Irving bog, har jeg glædet mig til at kaste mig over denne bog. 

Bogen handler om T.S Garps liv. 
Den starter med Garps mor, der beslutter sig til at få et barn, følger Garp op igennem hans barndom, hans ungdom, rejser, hans forfatterskab, hans ægteskab, forældreskab, venskab, tragedier, død og slutter med Garps børns historier. 

Det lyder måske ikke som noget specielt, og det er det måske heller ikke, men det er skrevet på en så behagelig måde, at man nyder hver enkelt side, man har både lyst til at grine og græde. For selvom bogen er seriøs, er der hele tiden et tragikomisk stemning, der gør, at de meget store emner som død, utroskab, at miste et barn, transseksualitet, pædofili osv. aldrig overtager historien om Garps liv - men bliver mindre, men meget interessante og stærke øjeblikke i bogen om Garps liv.

Jeg vil anbefale denne bog til alle. Det er absolut en must-read - en rigtig dejlig bog! Irving har hurtigt sneget sig ind på mig, og jeg glæder mig til at læse flere af hans bøger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar