torsdag den 28. marts 2013

J. K Rowling - Harry Potter and the Philosopher´s Stone


J. K Rowling
Harry Potter and the Philospher´s stone
Harry Potter bog 1
223 sider

Efter for nyligt at have besøgt Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter synes jeg, at det var på tide at gen-gen-gen læse serien om Harry Potter denne gang og for første gang på originalsprog.

Harry Potter bor i skabet under trappen hos hans overordentlige normale onkel Vernon, tante Petunia og fætter Dudley Dursley. Harry har til familien Dursley´s ærgrelse boet hos dem, siden han var 1 år, og hans forældre døde. Familien Dursley hader alt, der ikke er helt ordinert, og da Harrys forældre faldt ikke under denne kategori, lever Harry et liv plaget heraf. På Harrys 11 års fødselsdag sker der noget uventet, halv-kæmpen Hargrid kommer med et brev og informerer Harry om, at han er blevet optaget på Hogwarts -  den fineste skole for troldmænd og hekse. Derudover fortæller han, at Harrys forældre var troldmænd, der kæmpede og mistede deres liv imod den mørkeste troldmand Lord Voldemort, og at den eneste, der nogensinde har overlevet dødsforbandelsen og formået at frarøve Voldemort hans magt, var den 1-årige Harry Potter. 
På Hogwats får Harry endelig et tilhørsforhold og et hjem, udover mange spændende og farlige eventyr sammen med hans gode venner Ron og Hermione.

Man kan ikke andet end at elske disse bøger. Hvis du ikke har læst dem - så læs dem! Hvis du har læst dem - så genlæs dem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar