tirsdag den 16. april 2013

En aften med Justin Cronin

Igår gik turen til London, for at høre Justin Cronin fortælle om hans nye bog "De Tolv",  anden bog i "The Passage triologien og fortsætteren til den populære og fantastiske bog "Den Første". 


Aftenen startede med at fortælle lidt om bogen, oplæsning fra en af Cronins yndlingspassager i bogen, åben diskussion og sluttede af med bog signering. Justin Cronin fortalte bl.a, hvordan historien var blevet til; hans datter ønskede, at han skrev en mere "interessant" roman med en kvindelig helt fremfor hans "kedelige" tidligere noveller/værker, og sammen fandt de på plottet til den første bog. Før Cronin begyndte at skrive bøgerne, havde han skitseret plottet for alle tre bøger helt ned til den aller første linje i den første bog og den sidste linje i den tredje bog. 
Nogle af de vigtigste elementer har for Cronin været, at der var plads til alle de nævnte personers historier, som Kittridge - der i en bi-sætning i "Den Første" nævnes, da Wolgast henter forsyninger i en lille campingudstyrs butik, og som får en vigtig rolle i "De Tolv". Ligeledes var det enormt vigtigt, at "De Tolv" ikke ville blive et mellemled imellem den første og sidste bog, som nogle 2ére i triologier kan have tendens til at blive. 
En af de ting, jeg finder interessant i bøgerne, er definitionen på vampyrer/viraler - en dejlig forfriskning i forhold til de kvalmende vampyr stereotyper, der de seneste år har overtaget bog, film og serieverdener. Cronin forklarede, at denne vampyrstereotyp endnu ikke havde opnået dette popularitetsmoment, da han i 2005 besluttede, at hans triologi´s monster skulle være en vampyr/viral. 
Et andet fokuspunkt under diskussionen var en kommende film. Filmrettighederne er solgt, og som Cronin selv sagde, pengene var alt for gode til at sige nej. Cronin får ingen indflydelse på en evt film, udover at de ikke må dræbe nogle, han ikke selv har ladet dø i bøgerne. Flere af tilhørerne var noget skuffede over dette, jeg selv tvivler også på, at en film vil kunne gøres fyldestgørende og med retfærdighed til bøgerne. Cronins eget ønske ville være, at de lavede bøgerne til en tv-serie i stil med Game of Thrones, hvilket jeg bestemt ville være begejstret for.
Tredje bog i triologien "City of Mirrors" regnes med at blive udgivet i slutningen af 2014. 
Aftenen sluttede af med bogsignering. Justin Cronin tog sig her god tid til at snakke med os individuelt. Da han signerede min bog, fortalte han, at karakteren Sara er en af hans ynglingskarakterer i bøgerne. Karakteren Sara er baseret på hans kone, og han røbede, at hun overlever - han kunne jo ikke lade sin kone dø. Derudover spurgte han, hvor jeg var fra - og synes, at det var ærgerlig,t han ikke selv havde været i Danmark, han har lige haft 5 Tysklandsstop på hans Europatour, og mente, at Danmark kunne have været endnu et godt stop, hvilket jeg da kun kunne være enig i. 
Ikke nok med at Justin Cronin er en helt fantastisk forfatter, virker han også som en meget sympatisk og behagelig person. En rigtig god aften i rigtig godt selskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar