mandag den 14. maj 2012

Hanne-Vibeke Holst - Kronprinsessen


Hanne-Vibeke Holst
Kronprinsessen
411 sider

Under emnet politik i bogudfordringen valgte jeg at læse Kronprinsessen af Hanne-Vibeke Holst, da jeg havde læst gode anmeldelser af bogen. Dette er ikke en bog, jeg normalt ville have valgt, det er en bog, jeg er gået forbi mange gange uden at have fanget mig det mindste. Bogudfordringen handler jo netop om at bryde sine læsemønstre, og det er jeg rigtig glad for, at jeg gjorde, for det ville have været ærgerligt ikke at få læst denne bog.

Kronprinsessen handler om Charlotte Damgaard, der bliver tilbudt jobbet som miljøminister og takker ja. Det handler om Charlottes kamp for at blive accepteret både af danskerne, men også af partiet og hendes egne medlemmer/kolleger i miljøministeriet. Den handler om magten i folketinget. Den handler om hverdagslivet, om at få livet hjemme til at fungere på trods af et travlt, meningsfuldt, men stresset arbejde, om kærlighed, sorg og familie. Der er også stor fokus på mediernes konstante udspekulerethed ifht offentlige danske personer, og hvordan man hver gang, det går godt, bliver forsøgt "trampet" ned, og hvor svært det kan være at holde ved sig selv og sin egen identitet, når man konstant er i mediernes søgelys.


Bogen er enormt velskrevet og fanger straks. Hovedparten læses fra Charlottes synspunkter, men man kommer også tæt på Cat - en autonom ung fortabt sjæl, Thomas - Charlottes mand, Henrik Sand - Charlottes sekretariatschef osv. Bogen er enormt fængende og realistisk, uden at være meget vidende om dansk politik kan jeg forestille mig, at danske kvindelige politikere i mange situationer vil kunne iscenesætte sig med den fiktive Charlotte Damgaard. En vældig god bog, som jeg er rigtig glad for ikke at have overset. Jeg glæder mig til at læse de uafhængige fortsættere; Kongemordet og Dronningeofret.


4.5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar