fredag den 4. maj 2012

Stephenie Meyer -TwilightStephenie Meyer
Twilight
1. bog i Tusmørke serien
Jeg har valgt at læse Twilight som et led i Bogudfordringen under kategorien Mode, da jeg mener, at denne serie har været en af de mest moderigtige bøger i de seneste år - og har ført til den populære vampyrgenre inden for film, serier og bøger.
Jeg har flere veninder, der er vilde med bøgerne og filmene, og siden de har været så enormt populære, tænke jeg, at det var på tide, at jeg også fik dem læst. 

Twilight handler om den 17 årige Bella, der flytter til den lille mørke og triste by Forks for at bo ved sin far. Her møder hun den mystiske Edward Cullen, hun tiltrækkes straks af hans mystiske adfærd og attraktive ydre. Edward og hans familie er vampyrer (heldigvis vegetarer..). Edward og Bella forelsker sig i hinanden, og snart er Bella involveret i deres liv på godt og ondt.

Bogen er en typisk teenage/tøse bog med masser af kærlighed, ungdoms problemer, romantik og lidt mystik. Bogen er letlæst, jeg læste den på 2 dage, og de næsten 500 sider sluger sig selv ret hurtigt. 
Jeg forstår godt, at bogen er blevet så populær, den er meget nemt fordøjelig, alle kan være med, og man kan ikke undgå at blive lidt forgabt i den vældig interessante vampyr Edward. Men så er bogen efter min smag heller ikke mere, der er ikke nogle læselige udfordringer, det er en sød bog, men er man interesseret i vampyruniverset, vil jeg helt klart hellere anbefale "En vampyrs Bekendelser" af Anne Rice, eller "Den Første" af Justin Cronin, som er nogle meget mere dybe og interessante anderledes bøger. 
Alligevel synes jeg, at det er en god bog, og mon ikke jeg får læst fortsættelserne, engang jeg ser dem på biblioteket, eller de er på tilbud.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar