fredag den 31. maj 2013

J.K Rowling - and the Prisoner of Azkaban

J. K. Rowling
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter bog 3

Efter for nyligt at have besøgt Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter synes jeg, at det var på tide at gen-gen-gen læse serien om Harry Potter denne gang og for første gang på originalsprog.

I 3. bog om troldmandslærlingen Harry Potter fortsætter vi Harry Potters lykkelige liv på troldmandsskolen Hogwarts. Troldmandsverdenen er stærkt optaget af den farlige undslupne fange troldmanden Sirius Black, den eneste troldmand der nogensinde er undfanget troldmansfængslet Azkaban. Harry finder langsomt ud af hans egen tilknytning til Sirius Black,  og situation bliver både forvirrende og hård for Harry. 
Udover Harry, nyder vi historierne om hans gode venner Hermione, der kæmper med ekstra skolearbejde, Ron, der har problemer med sin uduelige rotte Scabbers, rotten Scabbers, der viser sig at være langt mere end bare en uduelig rotte, professor Lupin, deres fantastisk lærer i Defence against the Dark Arts, som viser sig at bære på en speciel hemmelighed. 


Ikke nok med a være et enormt gennemtænkt og overraskende plot kan man mærke den udvikling Harry potter og serien gennemgår. I takt med at Harry Potter vokser både i  form af alder, visdom og troldmanskræfter, vokser historien, og går fra at være en børnebogsserie, til at blive en serie for både store og små, unge og gamle.
Harry Potter bøgerne er for mig mere end bare en extraordinær historie, de er en slags ekstra familie. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar