tirsdag den 11. juni 2013

Suzanne Collins - Mockingjay


Suzanne Collins
Mockingjay
3. og sidste bog i The Hunger Games triologien
455 siderMockingjay er tredje og sidste bog i serien om The Hunger Games, læs evt mine anbefaling af de foregående bøger; The Hunger Games og Catching Fire.

Katniss er blevet reddet fra arenaen og befinder sig blandt rebellerne anført af præsident Coin i distrikt 13. Distrikt 12 er faldet, og de overlevende anført af Gale er ligesåvel endt op i den underjordiske bunker by i distrikt 13. Panem er i opløsning, og rebeller i alle distrikterne er gået imod Hovedstaden og præsident Snow´s regime. President Coin og rebellerne vil have Katniss til at være deres Mockingjay, symbolet på revolutionen, men Katniss kæmper med smerter, erindringer fra arenaen og tabet af Peeta, der er taget til fange af hovedstaden, og bliver brugt til anti-krigs propaganda. 
Da Katniss siger ja, til at være the Mockingjay, er det i et ønske om at kæmpe med rebellerne og Panems og Peetas frihed, men hun er for uvurderlig for rebellernes propaganda til at få lov at være med på frontlinjen.
Katniss må efterhånden tage hendes egne beslutninger og følge sit eget hjerte, for at bliver fri fra det spil hun befinder sig som en brik i.

Bogen får afsluttet serien fint og ender med en kort epilog. Jeg er ikke altid vild med epiloger, men i udvalgte bøger, fungerer det rigtig godt - og det, synes jeg bestemt, at det gør her. Det giver et kort indblik i Panem, Katniss´s valg og sørger (forhåbenligt) på at pengegriske filmselskaber og amatørforfattere ikke kommer op med deres egne fortolkninger.

En god og hæsblæsende slutning på The Hunger Games triologien, som gav mig alt det, jeg havde forventet.

1 kommentar: