tirsdag den 23. juli 2013

Lonely Planet - IcelandLonely Planet
Iceland
Udkom maj 2013
Rejselitteratur


Forud for vores rejse til Island fik jeg i fødselsdagsgave denne rejsebog af min søster Sidsel. Jeg har aldrig før benyttet mig af rejsebøger, så havde egentligt bare planlagt at google lidt, købe et kort og så bare tag det hele, som det kom. Men, men, men, denne bog endte med at blive vores komplette travelguide, og er blevet læst forfra, bagfra, fra siden, fra midten - en fantastisk rejsegud.

Bogen er inddelt i de forskellige landsdele, hvilket var en rigtig god og overskuelig måde at inddele bogen på, da det kørselsmæssigt passede godt til vores rute. Derudover er der kort over hele landet og kort over de enkelte landsdele. Ved hver landsdel er der anbefalet specielt bemærkelsesværdige seværdigheder, alle de andre seværdigheder, spisesteder og overnatningssteder, og tror næppe at der er overset noget. Der er en mindre sektion omhandlende, hvordan man begår sig på Island og lidt om det islandske folk. Derudover er kapitlerne krydret med historie, sagaer og interessante facts. Der er også sat fokus på bestemte interesse punkter; De bedste steder at vandre, Gletchere og Vulkaner, dyreliv og The Hot-Pot tour (varme kilder). Sidstnævnte havde vi det personligt rigtig sjovt med at på passet ind i vores rute. Generelt er bogen meget præcis i prisniveau og kørevejledninger, og jeg finder den derfor enormt troværdig. Mange af de ting vi så, havde vi aldrig opdaget, havde vi ikke haft denne bog eller hørt om stederne mund-til-mund. Det virker som om, Islands bedst bevarede hemmeligheder er at finde heri.

Bogen er nu fint udsmykket med vores rute, små stjerner alle de steder vi har været, og understreget ved specielle interessante facts.

Min første erfaring med en rejsebog har været enormt positivt. Da dette er, den eneste rejsebog jeg har prøvet, kan jeg ikke anbefale rejsebøger generelt - men hvis nogen derude skal en tur til Island, er dette en MUST-READ.


P.S Hvis interesseret, har jeg i et tidligere oplæg uploadet nogle billeder fra turen. De kan ses Her.

2 kommentarer:

  1. Det var godt den kunne bruges. Men må nu også sige at lonely planet har været uundværlig på mange af mine rejser :)Derfor synes jeg i skulle have den, så er glad for at i fik samme opfattelse :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej, jeg har virkelig været glad for den. En super fantastisk gave! Næste vilde rejse vi skal på kommer lonely planet også med. men der går nok lige et par år før det bliver til vilde ferier igen...

      Slet