fredag den 6. september 2013

George R. R. Martin - A Game of Thrones
George R. R. Martin
A Game of Thrones
A Song of Ice and Fire 1
780 siderSå fik jeg også læst første bog i Martins episke A Song of Ice and Fire saga, og har nu tilsluttet mig den kæmpe fanskare. Wow, sikke en bog. Eventyr, kærlighed, krig, drager, mystik, uhygge, konger, krigere, intrigere, riddere, fantasy, krager, had og magt. Bogen har det hele, og jeg elskede hver linje.

In The Game of Thrones, You Win or you Die. 
Lord Eddard Stark af Winterfell, bliver af hans gamle ven, kongen af de 7 riger Robert Baratheon, udnævnt til at være kongens højre hånd. Dette bringer familien Stark ind i midten det intrigefyldte hof, hvor det er svært at skelne venner for fjender, og hvor forræderi og magt er den altoverskyggende hverdag. 

Vi følger historien fra flere fortælleres synsvinkel, og hvert kapitel er fortalt af forskellige hovedpersoner. Bogen har et kæmpe persongalleri, og kapitlernes forskellige fortællere gør, at man får historien fra flere sider. Påtrods af at bogen meget hurtigt giver et indtryk af de gode og de onde, giver kapitelinddelingen et mere nuanceret billed af historien, og man kommer til at se forskellige sider af de forskellige personer. Kapitelinddelingen er en af de ting, jeg elsker allermest ved bogen, det er fantastisk at få et indblik i de forskelliges syn på de 7 rigers situation, og det nuancerede billed gør det svært ikke at holde af de "onde", selvom man ikke kan andet end at elske og ønske det bedste for familien Stark.

Martin er skruppelløs, og ingen går fredet i bogen, en helt kan sagtens være en død helt, twistene er mange, og man kan ikke være sikker på, at noget går, som man regner med. Uforudsigeligheden er en del af charmen. 

Denne bog fortjener al sin succes, og jeg glæder mig til at fortsætte dette fantastiske eventyr.

5 kommentarer:

 1. Glæd dig - der er mange spændende og interessante twists undervejs :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. uhh, glæder mig allerede til den næste!

   Slet
 2. Det er nemlig enormt rart med de afvekslende kapitler og synsvinkler - selvom nogle afgjort er mere spændende end andre ;)

  SvarSlet
 3. Glæder mig til snart at komme igang med serien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg endte med at købe bogen, så hvis du vil læse den på engelsk, kan jeg tage den med til DK i næste uge. ses snart.

   Slet