tirsdag den 10. september 2013

Margit Sandemo - ArvingenMargit Sandemo
Arvingen / Yearning
Sagaen om Isfolket, bog 4Arvingen er 4. bog i serien "Sagaen om Isfolket" på 47 bind.

I Arvingen følger vi Tengel den Gode og Siljes børnebørn og deres opvækst på Gråstensholm og Linden Allé. 
Vi følger Liv og Dags børn; Tarald, der har umådelig svært ved at finde ud af, hvem han er, og hvad han vil med sit liv, og den selvstændige Cecilie, der drager til København for at være barnepige for kong Christian den 4. og Kirsten Munks uægte børn. Den ensomme Sunniva, Sols smukke datter, der hovedkulds kaster sig ud i et stormfuldt forhold med sin fætter Tarald, der påtrods af advarsler fra Tengel og Silje får store konsekvenser for hele familien. Derudover møder vi Are og Metas drenge; den intelligente Tergei, der oplæres af Tengel og overtager familien urter og viden om medicinering men samtidlig søger mere viden og evidens. Trond, den energiske søn, der ikke rigtigt ved, hvad han vil med sit liv, og den unge Brand, der udviser stor forståelse for driften af gården. Udover børnebørnene får, Yrja Matiasdatter, den fattige og misdannede pige fra landsbyen en stor betydning for hele familien. 

Endnu en lækker bog i serien, der hurtigt og let er læst, men som fylder en fuld af underholdning. Bogen har det hele; mystik, romantik, drama, pest, krig og sorg. 
Denne serie er ikke stor litteratur, men Sandemo formår at skrive, så man bare nyder den lette tilgængelige stil, uden at behøve at tage stilling til noget - det hele suges bare ind, dejligt.

3 kommentarer:

 1. Har aldrig set nogen af bøgerne med det cover. Er da noget pænere end det ugeblads-roman-agtige som ellers bliver brugt...

  SvarSlet
  Svar
  1. ps. covers, som i mange år har afskræmt mig fra at læse bøgerne, før du begyndte at læse dem og fortalte mig at de faktisk var ret gode ;)

   Slet
  2. det er den engelske udgaves forside. altså de er måske lidt romanbladsagtige - men på den gode måde! meget fængende!

   Slet