onsdag den 4. juni 2014

Litterære Rejsedestinationer - Canterbury

Canterbury Cathedral ligger baggrund for Geoffrey Chaucers klassiske mesterværk; Canterbury Tales.
Canterbury Tales handler om en flok pilgrimme, der vandrer til Canterbury Cathedral, hvor ærkebiskop Thomas Becket i 1170 var myrdet af kong Henry II mænd. Pilgrimme fra hele Europa plejede at valfarte til katedralen for at ære martyren Becket.


Chaucer skrev i 1300 tallet Canterbury Tales. Fortællingerne er skrevet på versefod, og følger de meget forskellige pilgrimme, hvilket giver et fantastisk indblik i 1300 tallets England. Nogle af de mest populære fortællinger er Enken fra Baths, Mølleren, Munken og Ridderens.

Jeg tilbragte sidste lørdag i Canterbury, det er en skøn by, jeg absolut vil anbefale. Katedralen er absolut byens hoved seværdighed og absolut et besøg værd. Byen er omkranset af en oldgammel smuk bymur, og floden Stour, der løber igennem byen, gør det til et meget idyllisk og hyggeligt rejsemål.

Canterbury ligger tæt ved Dover, så en smuttur med Eurotunnelen kunne jo være en god sommerferieidé. Desuden skulle kystlinjen i Kent være meget smuk.Jeg kunne selvfølgelig ikke forlade Canterbury uden denne smukke illustreret udgave af Canterbury Tales. Jeg har i Engelsk litteratur tilbage for snart 11 år siden stiftet bekendtskab med et par af fortællingerne, og jeg glæder mig meget til et gensyn med Chaucers pilgrimme.


3 kommentarer:

 1. Wow, hvor er den flot den bog!!!!

  SvarSlet
 2. Sikke en smuk bog! Jeg vil virkelig gerne besøge Canterbury Cathedral, den ser simpelthen så flot og imponerende ud, jeg har lidt en svaghed for kirker og deres arkitektur! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er bestemt et besøg værd. Det er så utroligt fantastisk hvordan de har formået at bygge så imponerende værker. Jeg kommer altid til at tænke på Jordens Søjler.

   Slet