onsdag den 29. april 2015

Hanne-Vibeke Holst - Dronningeofret


Hanne-Vibeke Holst
Dronningeofret
Selvstændig forsættelse af Kronprinsessen og Kongemordet
Dronningeofret er tredje og sidste bog i Holst´ trilogi om kvinder og magt i Danmark efter årtusindeskiftet. Selvom dette skulle være en selvstændig fortsættelse, synes jeg, at man skal gøre sig selv den tjeneste at læse bøgerne i kronologisk rækkefølge.

Elisabeth Meyer kæmper for at vinde det kommende valg og at få Socialdemokratiet tilbage i regeringen. Denne gang med danmarks første kvindelige statsminister. Samtidig må hun kæmpe med sin egen familiehistorie, både som dansk jøde, med en terror trussel hængende over sit hoved, men især grad med den nedarvede familie sygdommen, tidlig demens , der truer med at ødelægge hendes karriere og liv. 
Charlotte Damgaard er også stærkt tilbage som Meyers højre hånd og ikke mindst kronprinsesse. Charlotte må også se sine egene dæmoner i øjnene og en gang for alle gøre det op for sig selv, hvad det er, hun egentligt vil med sit liv.
Samtidig hærger en ekstrem højreekstremistisk gruppe, og terror beredskabet er på overarbejde.

Dronningeofret er en enormt relevant bog, den kunne ligeså godt været skrevet idag, og ikke i 2008 hvor den udkom. Vi står idag med danmarks første kvindelige statsminister og overfor et kommende valg. 
Politikken beskrives bare så fint og flydende, selv for en ikke særlig politisk person som jeg desværre er, gribes jeg af bogen og sluges af konflikterne, både de politiske og private. 
Terror og integration, er nogle af de punkter, der fylder allermest i medierne for tiden. Også her rammer Holst plet, med en god analyse af de problemer, de står overfor i det fiktive univers, og de konflikter vi står overfor i dagens Danmark. 
Mediernes påvirkning beskrives også fint, og fylder mig med irritation. Grunden ti,l at jeg hader at se og høre om den kommende valgkamp - som jo ikke engang er skudt igang endnu, er pga. al den mudderkast og pegen fingre, og ikke mindst mediernes kamp for bedst at svine de forskellige politikere til.  Bogens beskriver bare det hele så fint. 

Meget relevant og god, underholdende læsning!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar