torsdag den 20. december 2012

Hanne-Vibeke Holst - KongemordetHanne-Vibeke Holst
Kongemordet
Selvstændig fortsætter til Kronprinsessen
489 sider
Kongemordet er en selvstændig fortsættelse til Kronprinsessen, som jeg har glædet mig til at læse, og den levede bestemt op til mine forventninger. 

Bogen starter på valgaften, hvor socialdemokratiet taber magten. I partiet opstår der nu intern uenighed, om hvordan partiet skal videre, og politikerne gør hver især, hvad de kan for at opnå deres egne mål. 
Gert Jacobsen, finansministeren gør sit for at vælte den tidligere statsminister, for selv at opnå sit mål som formand for partiet og kommende statsminister. Hans kone Linda kæmper med alkohollen og hendes mands magtbegær, som ofte går ud over hende.
Sideløbende hører vi om kurdisk/tyrkiske cand. polit. studerende Yasemin, som forsøger at holde fast i sin familie og traditioner og samtidig leve et frit liv som ung studerende i Danmark.

Holst formår at blande politik og aktuelle emner som integration, hustruvold, alkoholisme, incest og magtbegær. Persongalleriet er spændende med gengangere fra Kronprinsessen, men hvor man nu får hørt mere om bipersonerne. Rigtig god underholdning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar