søndag den 8. december 2013

Lydbøger

Jeg kan godt lide at have en rigtig bog imellem mine hænder, at føle papiret, at føle tyngden og at bladre imellem siderne. Derfor har jeg hidtil ikke rigtig kunnet koncentrere mig om e-bøger eller lydbøger. Jeg er stadigvæk ikke overbevidst om, at e-bøger er noget for mig, ud over at det er smart, når man pendler og/eller flyver, siger det mig altså ikke noget, så vil jeg hellere have en rigtig bog - også selvom den er tung og tager plads i håndbagagen. 

Siden lydbånd med Max og Antonette, disney historier og sunde børn leger bedst - slikland på min lille røde kasette afspiller har jeg ikke gjort det i lydbøger, og havde ingen intentioner om det, indtil Litteraturlistig skrev om en hyggelig kæreste gåtur med lydbøger. Nu jeg snart (forhåbenligt meget snart...) skal ud og trille med barnevogn, blev jeg inspireret til at udnytte denne tid som historie tid. Jeg har derfor kastet mig ud i en telefon app, det er hovedsageligt klassikere, man kan finde gratis, men det er da et meget godt sted at starte, synes jeg. 
Kender I gode steder at hente lydbøger? 
Da jeg bor i udlandet, kan jeg ikke bruge de danske bibliotekers udvalg - og lydbøger igennem biblioteket er altså ikke kommet helt til England endnu. 
Jeg er startet mit lydbogs eksperiment blidt ud med; A Christmas Carol a Charles Dickens efter anbefaling af min søster buchsbooks.blogspot.dk
Nu må vi se om jeg igen, som da jeg var barn, kan blive grebet af lydbogs- stemningen. 


7 kommentarer:

 1. Max og Antonette.... suk... all-time favorite lydbog ever !!! Får helt lyst til at høre det igen. Jeg ved at jeg har kasettebåndet, men har jeg mon en båndoptager.....?

  SvarSlet
 2. tror faktisk at du kan høre det på youtube, det så jeg lige da jeg fandt billedet. Kan du huske hvad det hed det der, sunde børn leger bedst, med hende pigen der besøger en konge og dronning der kun spiser slik, og med sangen "...du har tæer på dine fødder, 10 små gulerødder, de kan hoppe og de kan danse..." og så kan jeg altså ikke huske mere, men det var bare et godt bånd!

  SvarSlet
 3. Jeg kan huske at hun hed prik :) 'Så ser man en lille bitte prik, som vokser i maven og bliver stor.... ' og så kan jeg ikke huske mere :)

  SvarSlet
 4. Ih, hvor fint, at du også giver dig i kast med lydbøgerne! Det er bare sådan en fin måde at opleve litteratur uden samtidig at være bundet til sofaen :)

  SvarSlet
 5. Sommetider er det også skønt med et afbræk, hvis man har ondt i øjnene eller hovedpine, og ordene løber rundt på siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, min første lydbogs historie Et juleeventyr var ihvertfald en stor succes!

   Slet