torsdag den 11. september 2014

Litterære Rejsedestinationer - England (1)

The Orchard, Grantchester

Jeg har et flere gange over sommeren lænet mig tilbage i en grøn strandstol under et dækken af grønne trækroner og en blå himmel, imens jeg har nydt en engelsk scone med clotted cream, jam og et glas koldt hyldeblomstsaft.Stedet er the Orchard Tea Garden, Grantchester i Cambridge, lokaliseret ved floden Cam, og med en den mest idylliske æbetræshave, Man kan ikke andet end at blive forelsket i stedet og ikke mindst historien.


Te-haven blev etableret i 1896, og blev i starten af 1900 tallet et populært sted for unge digtere og forfattere. 
Da poeten Rupert Brooke flyttede dertil, dannedes the Grantchester Group. En gruppe af Brookes nære venner, der ofte mødtes og havde deres egen lille landlige gruppe i sammenligning med Londons Bloomsbury-group, som flere af dem også var medlemmer af.

Medlemmerne bestod af poeten Rupert Brooke, forfattererne Virginia Woolf, Mrs Dalloway, Til Fyret og Bølgerne, E.M Forster, nok mest kedst for A Room with a View. Økonomen John Keynes, der regnes for grundlæggeren af moderne makroøkonomi med sit værk; The General Theory of Employment, Interest and Money. Maleren Augustus John. Filosoferne Bertrand Russel, der i 1950 modtog Nobel prisen i litteratur for og Ludwig Wittgenstein, en af de mest indflydelsesrige filosoffer i det 20 århundrede. 

The Orchard er sådan et hyggeligt og idyllisk sted, hvor man rigt kan forestille sig kreativiteten flyde. Det er bestemt et besøg værd.3 kommentarer:

  1. Hvor ser og lyder det bare helt fantastisk! Kunne bestemt godt tænke mig at besøge haven og Cambridge :D

    SvarSlet
  2. Det skulle du tage og gøre, det er bare så hyggeligt, både the Orchard og Cambridge. Cambridge er kun 1 1/2 time med tog fra London, og 40 min fra Stansted lufthavn... så... der var lige et forslag til din næste Londons tur ;)

    SvarSlet
  3. Ja, der vil jeg gerne hen, når vi kommer på besøg :)

    SvarSlet