mandag den 22. september 2014

Litterære Rejsedestinationer - England (2)

Trinity Wren Library, Cambridge

Dette er et absolut must see for bogelskere, bibliotekselskere, Newton-fans og i særdeleshed Peter Plys elskere.Trinity College er et af de største colleges i Cambridge. Wren Library er det tilhørende bibliotek. Det blev bygget i 1600 tallet, udover at være enormt smukt bruges det stadigvæk som arbejdslokale for de studerende, og kan besøges af bogelskere som mig selv. 
Trinity College er kendt for at have huset Isaac Newton, Niels Bohr, Lord Byron, Ludwig Littgenstein og ja, selv prince Charles har huset der....

Biblioteket er vidunderlig smukt. Da jeg havde bevæget mig op af de store marmor trapper, og trådte ind i det aflange bibliotek bredte der sig et kæmpe smil og en følelse af salighed over mig. Det er så smukt. Jeg måtte standse op og dvæle et øjeblikket, ved duften af gamle bøger, lyset fra de høje vinduer, og den majestætiske følelse af velvære. 

Udover skønhed er biblioteket proppet med bog-godter; Isaac Newtons notebog, førsteudgave af hans værk Philosophiae Naturalis Principia Mathematica med egne håndskrevne noter til andenudgaven, en lille lok af hans blonde hår.
Signerede John Milton digte.
Tidlige Shakespeare udgivelser. 
og...
A.A. Milne´s Winnie-the-Pooh og The House at Pooh Corner håndskrevne manuskript (ohh, fryd..).Dette er total bog-elsker idyl. Man må desværre ikke tage billeder, så kan kun anbefale alle at slå et smut forbi, det er bestemt et besøg værd. Jeg glæder mig helt vildt til, at jeg skal besøge det igen i starten af november, når min søster Buchsbooks kommer på besøg!

3 kommentarer:

 1. Øj, det glæder jeg mig også til!

  SvarSlet
 2. Åh, tænk at se Milnes manuskripter!!! Jeg kan ikke forestille mig noget bedre. Fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er bare så ærgerligt at man ikke må tage billeder.. eller røre

   Slet